0

Raportul Curtii de Conturi, inca la secret! Alesii locali din Giroc vor discuta despre neregulile din primarie, fara sa fi primit acest raport!

Spread the love

Continua seria secreTOMAniei in Primaria comunei Giroc! Alesii locali ai localitatii periurbane se vor intalni miercuri, incepand cu ora 12, intr-o sedinta extraordinara sa discute doua proiecte de hotarare. Unul dintre aceste puncte de pe ordinea de zi este raportul Curtii de Conturi a Romaniei – Camera de Conturi Timiș, nr. 24065/23.04.2021. Daca nu stiati, la inceputul anului 2021, la primarie, auditorul a gasit zeci de nereguli in institutia condusa de Iosif Ionel Toma.

Conform jurnalistilor de la Vocea Timisului, care au prezentat raportul, pe surse, functionarii publici dadeau autorizatii de constructii in aceeasi zi in care se facea cererea, Primaria Giroc deconta sume impresionante catre casa de avocatura a fiului unui consilier local PSD, si tot institutia de pe strada Semenic facea omisiuni favorabile dezvoltatorilor imobiliari din zona. Si asta este doar ce a aparut in presa…

Aceste nereguli ar urma sa fie discutate in plenul de miercuri, insa fara ca vreun consilier local sa fi primit acest raport.

Ca sa intelegeti mai bine, Primaria Giroc va veni in cadrul sedintei si va spune ca tot ceea ce s-a scris in presa a fost o minciuna ca nah, nu ar fi prima data cand se intampla asta.

Fara a ne arata noua, girocenilor, acest raport scris, negru pe alb.

 

Dubla masura…

 

Pe ordinea de zi a sedintei extraordinare, aparatul de specialitate din cadrul Primariei ii anunta pe consilieri ca sunt chemati sa aprobe si Proiect de hotarare privind includerea in Programul National de Constructii de Interes Public sau Social, Subprogramul ” Alte obiective de interes public sau social in domeniul constructiilor a obiectivului ”CONSTRUIRE CENTRU SOCIAL MULTIFUNCTIONAL IN COMUNA GIROC, JUDETUL TIMIS„ precum și aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici aferenti investitiei. 

 

Pentru acest proiect de hotarare, documentatia este impresionanta. Aceiasi functionari publici au atasat planul de amplasament, cererea catre Compania Nationala de Investitii, precum si fotografii ale amplasamentul.

 

Exact toata documentatia de care e nevoie pentru ca orice consilier local care face parte din consiliu sa poata sa se documenteze si sa poata veni foarte bine pregatit la sedinta pentru a cere explicatii sau, de ce nu, amendamente la proiect. 

Sa ne intelegem, e foarte bine ca sunt prezentate toate documentele, asa este normal. Din pacate, doar pentru al doilea punct. Pentru ca nu-i asa, transparentizarea e doar pe sarite…

Caius Ionut Seracin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *