1

Lipsa de viziune si de comunicare la scoala din Giroc – din cauza organizarii defectuoase, elevii fac ore dupa-amiaza, iar piticii de la gradinita au program redus

Spread the love

Lipsa de organizare si mai ales de transparenta s-au dovedit a fi, si in acest an, o trasatura dominanta a conducerii Liceului  David Voniga din Giroc. Lipsa de viziune este o alta. De ce spunem asta? 

Inca de anul trecut se stia ca vor fi impartite unele clase care aveau prea multi elevi, ca se fac reparatii la scoala din Chisoda, elevii de aici fiind transferati momentan la Giroc, ca Girocul se aglomereaza ca numar de locuitori care, culmea, nu numai ca dau banii pe blocuri, dar mai au si copii. 

Cu toate acestea, nimeni nu s-a sinchisit sa se gândeasca la solutii. Cu câteva zile inainte de inceperea scolii se negocia salvator (!?) cu viceprimarul Vartosu gasirea unor solutii ca elevii de clasa a III-a sa nu faca ore dupa-amiaza. Au ramas de caruta si cei din clasele a V-a, a VI-a si a VII-a, care au fost taiati din acest motiv de la activitati extrascolare in domenii in care unii fac performanta. 

Si una si mai buna, copiii de la grupa mica de la gradinita vor face ore pana la 12 cel putin pana la 01.10.2021. Poate vine din noua pandemia si trec si ei, la 3 ani, pe online… 

Cum sa iei o asemenea decizie fara a spune parintilor din vreme acest lucru, fara a veni cu o explicatie plauzibila pentru a sti oamenii cum sa-si organizeze viata, serviciul?

Nu toti locuitorii din Giroc traiesc de pe urma terenurilor/blocurilor/caselor vandute noua la pret de cocaina, unii mai si muncesc!

Sa cerem sa se mai gândeasca cineva la parinti sau la copii? O aberatie… Oameni buni, scoala este a tuturor, nu este tarlaua voastra. Nu este ca institutia aceea in care dati autorizatii neamurilor, asfaltati strazile pe care sta X, Y sau Z, prieteni ce-au decartat la partid sau v-au finantat voua campania electorala! 

Vi se cer explicatii? Dati-le! Pentru asta sunteti pusi acolo. Faceti ceva pentru copii, care sunt in numar tot mai mare, gasiti solutii, si atunci veti fi laudati. Pana atunci, vorba unora, celebra deja, ciocu mic…

 

Caius Ionut Seracin

One Comment

  1. Cei care decid ce se întâmplă în această școală au știut de câteva luni că se va ajunge în această situație, dar au tărăgănat-o până acum pentru ca părinții să nu-și mute copiii de la mult-lăudata școală din Giroc. O mizerie!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *