1

E clar, vin anticipatele! Toti liberalii de seama din Timis s-au inghesuit la deschiderea anului scolar de la Giroc!

Spread the love

Deschiderea anului scolar la Giroc a aratat precum o scena din savana africana. O turma de hiene care asteapta sa se infrupte din hoitul leului grav ranit, sufocat, in agonie, abandonat de turma sa, pe marginea beltii! N-au inca curajul sa-l atace, sa-l omoare, asteapta doar ca acesta sa-si dea ultima suflare, apoi, cat ai clipi sa-l insface bucatica cu bucatica… (Metafora!)

 

Toti liberalii timiseni, in frunte cu presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, cu deputatul Ben Oni Ardelean, au venit in aceasta zi la marginea Timisoarei pentru a-i mai ridica putin din procentaj protejatului lor, viceprimarul comunei Giroc, din partea PNL, Dan Virtosu. Politicienii liberali au vrut sa arate o forta pe care doar comunistii o mai expuneau in anii de glorie, atunci cand organizau mega parade cu ocazia zilei de 23 August. 

Daca in anii trecuti la prezidiul din curtea Liceului David Voniga se bateau pe microfon toti pesedistii locali, dar si cei pusi in functii de conducere doar pentru ca aveau un singur merit, acela de a fi membru de partid, astazi, toti cei care n-aveau stampila pe carnetul de partid PNL, sau nu sunt simpatizanti ai culorilor galben-albastru, au fost izgoniti de la masa principala, foarte bine asezata la umbra marii cladiri a scolii. Ca deh, de ce sa le bata soarele mintile luminate timp de 75 de minute, cand poate sa le bata pe cele ale copiilor care, oricum, vor fi nevoiti sa faca ore de dupa-amiaza.

 

Manevra aratata astazi ne spune mai multe lucruri. Ca anticipatele pentru functia de primar bat la usa si ca e nevoie de un imbold pentru organizatia PNL Giroc, organizatie care, in afara faptului ca pompeaza bani cu duiumul in organizatia judeteana, n-are pe plan local nicio realizare. Ne mai arata si ca, desi oamenii de la centru sunt tineri, au aceleasi metehne preluate de la fostii sefi sau de la fostii primari, pe care, cica, i-ar uri: sa faca deschideri de an scolar pompoase, sa cuvanteze vrute si nevrute, pentru ca de proiecte si gasit solutii pentru o comunitate ai carei populatii se dubleaza, de la an la an, nu sunt capabili. Si ne mai arata ceva, non combatul local al PSD-ului care ar vrea si el un primar liberal care, cine stie, maine poimaine s-ar putea intoarce la orginile rosii…

P.S. Am vazut in prezidiu, cel putin 3 consilieri locali PNL certati rau de tot cu limba romana. Dragi liberali, pe acestia nu-i mai aduceti sa stea la prezidiu, pe acestia trimiteti-i direct in clasa a II-a, la niste cursuri de gramatica. Ati face si voi ceva bun pentru comuna asta si cu siguranta ati castiga mai mult capital electoral decat cu festivitati megalomanice intr-o comuna extrem de bogata, dar care nu-si permite sa aiba clase pentru toti elevii! Si, desi putem fi considerati carcotasi de unii, sa punctam si un plus, faptul ca la gradinita s-a intrat civilizat, copiii au fost preluati de la intrare de doamne, iar parintii nu au mai avut acces in incinta, fara a mai fi nevoie de coada infernala de anul trecut cand s-a stat zeci de minute bune in sir la usa. Sa punctam si faptul ca s-a revizuit si decizia ca si in a doua saptamana cei mici sa mearga tot la program scurt, trecandu-se la program prelungit asa cum de altfel era normal inca de la inceput.

Caius Ionut Seracin

One Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *