Giroc, cea mai mare comună din județul Timiș, primește mai puțini bani pentru drumuri decât Darova, Lenauheim sau Margina!

Lansarea candidatului PNL la funcția de primar al comunei Giroc din partea alianței PNL-PSD, Dan Vîrtosu, a fost un adevărat spectacol mediatic. Alfred Simonis, Nicolae Robu, Marilen Pirtea, toți marii mahări ai alianței au venit la Giroc să-l facă pe Vîrtosu primar.

Au promis marea cu sarea, ne-au amețit că vom avea o comună ca afară. Când a fost vorba de fapte, pesedisto-liberalii au lăsat-o mai moale și ne-au demonstrat încă o dată că minciuna e ambalată foarte frumos. Așa se face că la ultima ședință a Consiliului Județean Timiș, Girocul a primit o sumă infimă pentru întreținerea drumurilor comunale.

Aleșii din Consiliul Județean Timiș s-au adunat luni să voteze noua repartizare a banilor din TVA pentru drumuri către primăriile din Timiș, în varianta propusă de consilierii PSD cu sprijinul celor de la PNL. La inițiativa conducerii CJ Timiș, acești bani au fost repartizați la începutul anului. Din cei 27,6 milioane de lei, consilierii județeni au repartizat prin vot banii pentru drumurile județene și comunale astfel: 10,6 milioane au rămas la administrația județeană, iar restul s-a împărțit între primăriile din județ.

Luni, noua majoritate din CJT s-a sucit, așa că, la inițiativa consilierilor județeni PSD, a fost convocată o nouă ședință și s-a făcut o nouă împărțeală. Aceștia au propus ca din totalul de 27,6 milioane de lei, două milioane să meargă către drumurile județene, iar 25,6 milioane lei spre cele comunale. Cum era de așteptat, drumurile comunale din Giroc nu apar ca priorități pentru administrația locală, dar nici pentru cea județeană, așa că, la noua repartizare, Girocul a primit doar suma de 200 mii lei.

Ca să vă faceți o idee, comuna Lenauheim (primar PNL) primește o sumă de două ori mai mare: 565 mii lei, Margina (primar PSD) 595 mii lei, Otelec (PRO Romania – trecut la PNL) primește 565 mii lei, Banloc va primi 628 mii lei ori Darova 440 mii lei. Repartizarea sumelor poate fi consultată AICI. – Primăriile vor primi banii la jumătatea anului.

Un comentariu la „Giroc, cea mai mare comună din județul Timiș, primește mai puțini bani pentru drumuri decât Darova, Lenauheim sau Margina!”

Lasă un comentariu