๐‚๐ฎ, ๐ฌ๐š๐ฎ ๐Ÿ๐š๐ซ๐š ๐ฏ๐จ๐ข๐š ๐ฅ๐ฎ๐ข ๐ƒ๐ฎ๐ฆ๐ง๐ž๐ณ๐ž๐ฎ, ๐›๐ข๐ฌ๐ž๐ซ๐ข๐œ๐š ๐๐ข๐ง ๐†๐ข๐ซ๐จ๐œ ๐š ๐Ÿ๐จ๐ฌ๐ญ ๐ข๐ง๐ฎ๐ง๐๐š๐ญ๐š…

In ultimii 10 ani, la Giroc s-au asfaltat strazi pe care le numeri pe degetele de la doua maini, s-a construit un corp de scoala si cam atat. In schimb, in mijlocului satului a rasarit o ditamai biserica ortodoxa, care an de an suge de la bugetul local sume foarte mari pentru a fi terminata (doar anul acesta au fost prevazuti 900.000 lei pentru culte, mare parte mergand catre „catedrala” din Giroc).

Doar ca, la fel ca-n balada mesterului Manole, ce se construieste ziua, se surpa noaptea, iar biserica, inceputa in veacul trecut, nu e inca gata. Si, probabil, nici nu va fi terminata prea curand, ca nu-i asa, n-avem inca vreo Ana, care sa se lase zidita, dar avem Dorei, care zidesc.

Si cum autoritatile nu sunt curioase sa faca controale si sa-i verifice pe muncitori, ca nah, la biserica nu te duci sa verifici ceva cand popa iti trimite facturi pe care sa le decontezi. Nu de alta, dar popa este cel mai bun agent electoral si are un har in a-i convinge pe oameni cu cine sa voteze de nici PR-istii lui Donald Trump nu i-ar face fata.

Asa se face ca in anul 2023, mareata realizare din centru, bijuteria de pe coroana Girocului, locul in care eurodeputati, consilieri judeteni, consilieri locali, primari, viceprimari si tot soiul de politicieni vin si se fotografiaza, fie la ruga, fie la diverse zile ale portului popular si se mira de frumusetea constructiei, a ajuns sa fie inundata.

Da, ati citit bine. In urma ploilor, la subsolul lacasului de cult a intrat apa. Si nu, n-a fost doar un strop, scurs deoarece cineva a uitat un geam deschis, ci apa a ajuns, spun gurile rele, pana aproape de gleznisoare. Guri rele, ca celelalte guri bune vor spune ca a fost natura, iar cu furia naturii, nu te pui…

Inchei simplu si printr-un citat care-mi place enorm: Domnul a dat, Domnul a luat, fie numele Domnului binecuvantat.

Sursa foto: expressdebanat.ro

Lasฤƒ un comentariu