Universitatea de Vest ii ajuta gratuit pe elevi sa se pregateasca pentru bacalaureat. Aflati unde va puteti inscrie pentru examenul din acest an

Universitatea de Vest din Timișoara anunta ca a inițiat programul „UVT pentru elevi”, în cadrul parteneriatului pe care îl dezvoltă cu mediul preuniversitar. Acest amplu program de sprijin pentru elevii din întreaga țară este format din sesiuni de pregătire pentru examenul de bacalaureat, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală și consiliere individuală în carieră. Astfel, incepând cu data de 9 martie, elevii din clasa a XII-a, dar nu numai, sunt așteptați la programul online săptămânal de pregătire pentru examenul de bacalaureat, organizat pentru toate disciplinele pentru care se susțin probe scrise de examen. Programul de pregătire se va desfășura sâmbăta, până în data de 29 iunie 2024, cu excepția zilelor de 27 aprilie, 4 mai, 1 și 22 iunie.

 In acest proiect sunt implicate cadre didactice universitare, care vor susține sesiuni de formare interactive pentru a sprijini elevii din întreaga țară să promoveze cu succes examenul de bacalaureat, punând la dispoziția acestora inclusiv materiale didactice special elaborate în acest sens.

 Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada programului de pregătire, este stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat: Astfel, in intervalul 09:00 – 10:30 are locc pregatirea la Limba și literatura română, intre 10:45 – 12:15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie, intre 12:30 – 14:00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.

Elevii se pot înscrie gratuit la programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat, completând un formular. Ulterior înscrierii, fiecare participant va primi un e-mail cu detalii despre modul de conectare la activitățile de pregătire și pe platforma Google Classroom. Mai multe detalii despre programul de pregătire și tematicile abordate, precum si alte informatii despre activitatile UVT pentru elevi sunt disponibile https://www.uvt.ro/educatie/preuniversitar/.

Lasă un comentariu