Asfaltare cu repetitie – La Giroc, prietenul liberalilor asfalteaza in 2024 strazile pe care ar fi trebuit sa le asfalteze in 2023

Mare eveniment mare la Giroc! Cu surle si trambite, actuala administratie din Giroc a anuntat pe pagina de Facebook ca la Giroc incep lucrari de asfaltare. „Azi, 19 februarie 2024, au început lucrările de asfaltare în Comuna Giroc, pe strada Universului. În perioada următoare continuăm cu străzile Luceafărului și Gospodarilor. Acestea sunt doar primele dintre numeroasele străzi incluse în proiectul de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere din Giroc. Sursa de finanțare: bugetul local. Valoare proiect: 5.856.182,11 inclusiv TVA. Străzi incluse în proiect: Cometei, Marte, Destinului,  Dimineții, Speranței, Gospodarilor, Zambilei, Luceafărului, Universului, Ghirlandei, Zefirului, Carpați, Egalității, Constelației, Satelitului. În Chișoda: Orizont, Afinului, Zmeurei, Bucegi” este anuntul pe care-l asteapta cei 30 de mii de locuitori ai comunei. Locuitori ai comunei care, trebuie sa recunoastem, s-au plictisit sa tot astepte aceste asfaltari. Asfaltari care, theoretic, se fac an de an, dar care, practic, nu se fac niciodata. Pentru ca, trebuie sa o supunem, aceste asfltari au fost anuntate in 20 aprilie 2023, iar din textul publicat pe contul oficial de Facebook al Primariei Giroc ar fi trebuit incepute si terminate anul trecut. „Va comunicam ca a fost emis ordinul de incepere pentru asfaltarea strazilor si intrandurilor din localitatile Giroc si Chisoda, dupa cum urmeaza: (…)”. Si pentru ca atunci n-au putut face mare lucru, edilii din comuna au revenit in mai 2023 cu o noua postare: “Mai jos este o lista cu strazile ce vor fi asfaltate anul acesta (…)”. Si, din nou, aceleasi strazi precum cele publicate azi. 

Care este suma folosita pentru asfaltare si cine a castigat “premiul” pentru a face lucrarile?

O alta balba a actualei administratii girocene o reprezinta suma alocata pentru asfaltarea strazilor. Primaria zice ca suma este de 5.856.182,11 inclusiv TVA, in timp ce pe portalul SEAP, suma alocata pentru acest proiect este de 4.921.161.44 RON fara a fi insa specificat daca este vorba despre suma cu sau fara TVA. Firma care va efectua aceste lucrari va fi Group DCM SRL ce apartine omului de afaceri Dumitru Dinulescu. Dinulescu este un campion al contractelor cu statul, in special al lucrarilor de asfaltare in intreg judetul Timis. Dumitru Dinulescu este si socrul lui Cosmin Sandru, deputat din PNL in Camera Deputatilor. Conform site-ului listafirme.ro, Group DCM SRL are contracte cu instititii publice in valoare de 67.556.136.84 RON.

Lasă un comentariu