Candidatul la funcția de primar al Girocului, Caius Ionuț Seracin, a stat de vorba cu locuitorii de pe străzile Remus, Dacilor, Gării, Satelitului și Constelației

Mai mulți membri ai partidului VOLT care vor candida în 9 iunie la funcția de consilier local în comuna Giroc, alături de candidatul la functia de primar, Caius Ionuț Seracin, au mers în aceste zile pe teren pentru a strânge semnăturile necesare pentru a candida, dar și pentru a discuta despre problemele pe care locuitorii din Giroc le au.

În cartierul din spatele magazinului Lidl aceștia au descoperit un nou sat, asta datorită numărului foarte mare de locuitori care s-au mutat acolo. Problemele din zonă sunt lipsa asfaltului, lipsa locurilor de joacă, a spațiilor verzi și a stâlpilor de iluminat public.

„Noaptea e groaznic. Imaginați-va că nu există niciun bec, e beznă totală”, se plânge o mămică care a ieșit cu copilul în parcarea din spatele blocului, printre mașini să se joace, pentru că nu are unde să meargă cu acesta. Ba mai mult, cei care au construit acolo au lăsat o mizerie de nedescris: saci de moloz, țevi și alte resturi rezultate din construcții. „Dezvoltatorul a construit și primăria nu a luat în calcul ca între blocuri să pună becuri ca să fie lumină. Au venit pe aici, s-au întâlnit cu noi, dar nimic concret. Ne-am cam săturat”, spune un alt locuitor al străzii Remus.

„Anul trecut era plin de câini aici, făceu un zgomot de nu puteai să dormi. Un an am tot sunat la primărie să vină să-i ia, într-un final au făcut-o, dar doar după insistențe mari și doar după ce un funcționar din primărie s-a mutat aici”, mai spune o mămică.â

Nemulțumirile celor mutați în zonă sunt foarte mari, mai ales ca acest cartier este unul considerat rezidential, însă condițiile pe care acești oameni le au sunt de evul mediu.

Praful de pe Dacilor ne omoară

Locuitorii de pe strada Dacilor s-au săturat și ei de ce se întâmplă în comună. Asta pentru că toți promit, dar nimeni nu face nimic. Pe Dacilor, autoritățile locale pun piatră, dar nimeni nu ia în calcul să asfalteze. Din cauza pietrei, a spațiilor verzi care lipsesc, aerul e irespirabil. E un praf de nedescris, praf care intră atât în plămânii oamenilor, cât și în casele acestora. În mod normal, dacă autoritățile ar dori să asfalteze, pentru că acolo scuza cum că nu e construit destul pentru a asfalta nu se aplică, în zonă fiind multe străzi construite de mulți ani.

De 10 ani se așteaptă asfaltul pe strada Satelitului

Oamenii mutați pe strada Satelitului sunt și ei sătui de promisiuni. De mai bine de 15 ani de când cartierul Planiște a fost făcut, autoritățile locale tot promit asfalt și condiții normale, dar și nici aici nimeni nu a făcut nimic. ”Nu pricep de ce nu se asfalteaza. Strada Garii e asfaltată și s-ar putea apuca și pe strada noastră, pentru că aici nu mai ai unde să construiești, toate parcelele fiind finalizate”, se arată consternat un girocean care s-a mutat aici de 10 ani.

Dar oare nu merita si acesti locuitori din Giroc sa aiba conditii de trai decente? Se gandeste administratia locala la ei? Din cate se pare nu. Sunt buni doar sa plateasca taxe si impozite…

Lasă un comentariu