Jurnal de candidat. Trotuarul cu sens unic și pantoful Cenușăresei uitat la intrarea in Giroc!

Am continuat periplul, la pas, prin comuna noastră, Giroc. Pe Calea Timișoarei, marea problemă a oamenilor care circulă zi de zi pe acolo e lipsa coșurilor de gunoi. Acum, fiind ruga și campanie elctorală cum s-a tuns iarbă de la marginea pistei de biciclete, peisajul a devenit dezolant. Sute de plasticăraie au ieșit la suprafață, iar impresia e că în loc de iarbă ar fi un covor de ambalaje de hârtie, plastic, nailon și peturi. Realitatea ne arată că de la ieșirea din Giroc până la intrarea în Timișoara există coșuri de gunoi doar într-o stație de autobuz. Ceea ce, trebuie să recunoaștem e prea puțin. Zona este intens străbătută de locuitorii cartierelor care leagă Timișoara de Giroc, oameni care merg la cumpărături la supermaketurile din zonă pe jos sau cu bicicletele, nu doar cu masinile.

Tot la nivel de curățenie, girocenii din această zonă se scaldă în praf când e soare și secetă și în mocirlă atunci când plouă, străzile nefiind asfaltate, dar pline de piatră și pietriș. Chiar la intersecția străzilor Neptun cu Calea Timișoarei, la nivelul trotuarului, am dat peste un pantof care trona cel mai probabil de câteva zile, semn că Cenușăreasa înca-și mai așteaptă cavalerul pe cal alb.

Trotuarul de pe Bulevardul Soarelui e cu sens unic?

În plimbarea prin zonă, am putut constatat că muncitorii care au lucrat la trotuarul de pe Bulevardul Soarelui au scos din pământ indicatoarele rutiere, dar mai apoi le-au abandonat. Până când? Încă nu știm, căci nu există niciun panou care să anunțe data la care se vor finaliza lucrările.

Ce știm cert e că dacă pe trotuar s-ar întâlni două mămici, una care să meargă spre Calea Timișoarei, iar alta spre zona Planiște, una dintre ele ar trebui să parăsească trotuarul pentru că acesta este mult prea îngust pentru doi oameni, nu mai vorbim de două landouri. Sau cine știe, ar putea rezolva problema printr-un duel, ca-n epoca în care mijlocul de transport era calul. Sau, poate, autoritățile or fi proiectat trotuarul doar pentru un sens de mers…
Prezentat cu mare fast, parcul Aventura din zona Bulevardului Aviației vine la pachet și cu unele neajunsuri. Prima dintre ele este că la nivelul parcului nu găsești coșuri de gunoi.

O alta e faptul că autoritățile au construit parcul, dar nu l-au îngrădit, decât pe partea cu Calea Timișoarei, iar riscul ca orice vitezoman să intre cu masina printre copii e destul de mare. Cum nici parcarea nu este perfect delimitată, oamenii care vin în parc se tem ca nu cumva, picii să nu fie accidentați de autovehicule. Un alt disconfort e faptul că primăria nu s-a gândit să instaleze bănci unde oamenii să stea atunci când își urmăresc copiii jucându-se. Sunt multe de spus, dar vom continua sa le prezentam in zilele următoare. Girocenii merita sa vada realitatea, pentru a nu repeta greselile din trecut la capitolul vot…

Girocul merită mai mult!
Girocul alege înțelept!
Girocul alege schimbarea!

Lasă un comentariu