Eminenta cenusie din Giroc, Iosif Ionel Toma, va avea bust…

Inca din campania electorala din 2020 va spuneam ca PNL-ul de la Giroc este un apendice al primarului PSD Iosif Ionel Toma. Va povesteam ca Toma este un minunat regizor care i-ar face invidiosi atat pe Quentin Tarantino cat si pe Steven Spielberg si ca oricat ar dori oamenii din PNL-ul local sa se desprinda de cancerul pesedist, nu pot, deoarece ii leaga prea multe: bani multi, secrete, oameni cumparati, autoritati murdare, bani, bani si din nou multi, multi bani. S-au chinuit in campanie sa dea toata vina pe Toma pentru faptul ca la Giroc nu e asfalt, ca e o comuna cu functionari corupti, ca vor schimba totul din temelie, dar in realitate au ramas sufleteste alaturi de acesta.

Modul de lucru al lui Toma, jigniri, amenintari, mana forte, oameni avuti la mana au fost tot timpul adulate de penelisti, iar acestia au tot tanjit sa-i ia atat locul, cat si comportamentul. Comportament prezentat in episoadele din publicatia Vocea Timisului, de acolo de unde imi permit sa citez: ”Mi-a spus că nu e treaba mea și că nu mă interesează pe mine. Primarul Toma m-a înjurat, m-a făcut proastă și mi-a spus că habar nu am pe ce lume trăiesc”, cita Vocea Timisului declaratia secretarului Primariei Giroc, Carmina Mateia, cea care luni, 5 februarie 2024, citea ordinea de zi si-i intreba pe consilierii locali daca sunt de acord cu aprobarea unei sume pentru realizarea unui bust celui care a fost Iosif Ionel Toma… Noaptea mintii!

Totul a culminat cu mesajul de adio al liberalilor din Giroc care, la moartea idolului lor, Iosif Ionel Toma, au transmis ca „acesta a ales sa se inalte la cer…”, de zici ca era insusi Iisus Mantuitorul, desi si acesta, conform Scripturii, a fost chemat la Tatal sau.

Si e normal sa-i ridice penelistii osanale, ca na, candidatul lor sustinut puternic financiar de toti dezvoltatorii imobiliari, clasat pe locul al 3-lea la alegerile din 2020, a ajuns sa conduca comuna pana in 2024 si zic gurile rele, o va mai conduce inca pe atat pe cat a condus-o Toma, vreo 24 de ani. De la predarea stafetei, in Primaria Giroc nu s-a schimbat nimic. Functionarii banuiti a fi corupti n-au parasit institutia, blocuri intre case s-au construit cu duiumul, strazile nu s-au asfaltat, cursuri pentru functionarii publici, neamuri ale alesilor locali s-au organizat, bani catre firmele prietenilor, iar salariile babane s-au platit in draci. Exact ca pe vremea raposatului Iosif Ionel Toma.

In afara faptului ca Primaria Giroc ii va face lui Toma un bust hilar e faptul ca, la votarea bugetului, realizarea bustului lui Toma a fost bagat in aceeasi oala cu realizarea bustului lui Constantin Iosub, tanar mort in Revolutia din 1989. Revolutie care a avut un singur scop, acela ca oameni ca Iosif Ionel Toma sa nu mai ajunga niciodata la butoanele puterii…

Si ca sa duc absurdul la nivelul urmator trebuie sa va mai spun ca, pentru giroceni, Atanasie Baicu este una dintre figurile importante ale comunei. Acesta a fost delegat al Girocului la Alba Iulia, la Marea Unire, invatator care in 1897 înfiinţează „Banca poporală”, care funcţionează până în perioada interbelică, donează un clopot pentru biserică, ajută copiii săraci pentru frecventarea şcolii, donându-le câte 10.000 lei anual, contribuie la construirea Casei Naţionale, a monumentului eroilor căzuţi în primul război mondial şi a monumentului de marmoră albă din cimitir. Cum il rasplatesc acestia pe fostul lor invatator? Simplu: un mormant care are o singura cruce de tabla si peste care cresc balarii…

Lasă un comentariu